skip to Main Content

Aanwezig bij demonstratie bij Poolse ambassade voor de vluchtelingen

Vanwege de vele vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden vast zitten op de grens tussen Polen en Wit-Rusland, hebben Margriet Quarles van Ufford en ik op dinsdag 28 september ons aangesloten bij de demonstratie die was georganiseerd door Migreat. Mensen worden hier slachtoffer van een politiek machtsspel. Inmiddels zijn al zes mensen overleden. Hulpverlening wordt ernstig belemmerd.

Er werd het volgende gebed uitgesproken door mij:

Goede God, Vader van alle mensen, niemand uitgezonderd. U ziet en kent het lijden van mensen. Wij bidden vandaag voor de vluchtelingen. In het bijzonder voor hen die tussen de grenzen van landen in Europa worden vermorzeld. Door de machtspolitiek die tussen landen gevoerd wordt, zijn zij de slachtoffers.

We bidden om een Geest van gerechtigheid die de politieke leiders beweegt tot humaniteit en tot gebruik van hun verstand. We bidden dat zij hun vijandigheden opzij zetten en zelf geraakt worden door het lijden dat hun machtspolitiek veroorzaakt.

Goede God, Uw zoon Jezus was zelf vluchteling en U kent dit lijden. In de Geest van Jezus verbinden de kerken van de Haagse Gemeenschap van Kerken zich met allen die zich inzetten om aandacht te vragen voor dit onbeschrijfelijke lijden. We bidden om hulp, bevrijding en een politieke oplossing van gastvrijheid en gerechtigheid. Door Christus onze Heer. Amen

Ad van der Helm, voorzitter

Foto’s van Romy Fernandez

 

Back To Top
X