skip to Main Content

Bezoek van burgemeester Krikke aan Haagse kerken

Woensdagmiddag werden de Haagse kerken blij verrast door een bezoek van Burgemeester Krikke. Zij wilde haar verbondenheid met de christelijke gemeenschappen uitdrukken in relatie tot de verschrikkelijk aanslagen tegen kerken en hotels in Sri Lanka op eerste paasdag. Zij had via sociale media al van haar afschuw getuigd en haar medeleven onder woorden gebracht. Namens de kerken waren bestuursleden van de HGK aanwezig, en vertegenwoordigers van afzonderlijke kerken.

Namens de kerken werd uitgesproken dat dit gebaar van de burgemeester zeer wordt gewaardeerd. In de Haagse samenleving blijven kerken en haar leden op allerlei vlakken bezig om mensen en groepen met elkaar te verbinden, terwijl opgemerkt werd dat in onze stad dit samen leven van groepen met verschillende culturen en gebruiken niet vanzelfsprekend soepel verloopt.

Door zowel de kerken als de burgemeester werd afkeuring uitgesproken over het feit dat conflicten vaak geframed worden als zouden zij hun bron simpelweg hebben in religie terwijl de werkelijkheid is dat de bronnen van deze conflicten elders liggen – sociaal, economisch, politiek- terwijl religie als excuus wordt gebruikt om mensen te mobiliseren.

Zoals eerder sprak de burgemeester uit dat zij blij is met de grote inzet van de christelijke kerken voor de Haagse samenleving die zo divers is en vele internationale instituties huisvest en dus mede daardoor een gemêleerde bevolking kent, ook binnen de christelijke gemeenschap.

Back To Top
X