Ga naar hoofdinhoud

Oecumenische Activiteiten Den Haag zuidwest

22jan(jan 22)11:2405mrt(mrt 5)20:24Oecumenische Activiteiten Den Haag zuidwest

Evenement informatie

Thema: Bijbelse Gestalten uit het Oude en het Nieuwe Testament, Abraham, Job, Maria, Paulus
in de pastorie van de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, Loosduinse Hoofdstraat 6, ·Den Haag
Oecumenisch Leerhuis Het Oecumenisch Leerhuis wordt jaarlijks gehouden op initiatief van de Oecumenische Werkgroep Den Haag-Zuidwest, die bestaat uit leden van de RoomsKatholieke Geloofsgemeenschap Maria van Eik en Duinen en leden van de Protestantse Wijkgemeente. Den Haag-Zuidwest.

Plaats Jaarlijks wisselend komen we bijeen in elkaars kerken. Dit jaar, in 2018, is dat in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, te weten in de pastorie, Loosduinse Hoofdstraat 6.

Vesper We beginnen het Oecumenisch Leerhuis op maandag 22 januari met een vesper, die om 19.30 uur begint. Dit avondgebed wordt geleid door diaken Jos van Adrichem.

Thema Als onderwerp voor het ‘ Leerhuis koos de Oecumenische Werkgroep dit jaar voor Bijbelse Gestalten uit Oude en Nieuwe Testament, die in de kerk als belangrijke figuren worden beschouwd aan wie mensen zich kunnen spiegelen.

Programma Vier grote Bijbelse Gestalten worden besproken: twee uit het Oude Testament: Abraham en Job, en twee uit het Nieuwe Testament: Maria en Paulus. We kozen voor Abraham omdat hij als de aartsvader van het geloof wordt getypeerd. In Job wordt een algemeen menselijk beeld van het geloof zichtbaar. Voor Maria, omdat zij vooral in de rooms-katholieke traditie een bijzondere plaats inneemt en voor Paulus, omdat hij in en op de protestantse traditie grote invloed heeft uitgeoefend.

Data en tijd

Maandag 22 januari 2018 om 20.00 uur Na de vesper om 19.30 uur houdt dr. Nico Riemersma op maandag 22 januari een lezing over Abraham die in de traditie ‘de vader van de gelovigen’ wordt genoemd.

Maandag 5 februari 2018 om 20.00 uur Op maandag 5 februari houdt dr. Duncan Wielzen een verhaal over Job die we kennen om het vreselijke lijden dat hem trof.

Maandag 19 februari 2018 om 20.00 uur Diaken Jos van Adrichem laat ons op maandag 19 februari Maria zien die vooral in
beeld en gebed haar plaats heeft.

Maandag 5 maart 2018 om 20.00 uur Ds. Michiel Aten spreekt op maandag 5 maart over Paulus, die in de traditie van de kerk ook wel aangeduid is als ‘de moeilijke Paulus’, omdat zijn brieven niet altijd even makkelijk zijn te volgen.

Welkom Weet u van harte welkom op deze avonden die ongetwijfeld verrassende perspectieven op deze grote bijbelse figuren laten zien.

Informatie: secretaris@oeucmenedenhaag.nl

Tijd

Januari 22 (Maandag) 11:24 - Maart 5 (Maandag) 20:24

Back To Top