skip to Main Content

OPNAME DODENHERDENKING 2020 GROTE KERK NU BLIJVEND ONLINE

Op 4 mei heeft de HGK een dodenherdenking georganiseerd in de Grote of Sint Jakobskerk en deze live uitgezonden. In deze herdenking werd direct doorgeschakeld naar de Nationale Herdenking in Amsterdam.

In de herdenking van Den Haag spraken naast voorzitter Ad van der Helm en ds Wietske Verkuyl, predikant Abdijkerk, ook de oud-directeur van het Haagse Historisch Museum, Marco van Baalen, en ds Bert-Karel Foppen van de Bethlehemkerk. Daarin kwam de impact van de oorlog voor Den Haag ter sprake. De Haagse predikant Dirk Arie van den Bosch werd herdacht die in kamp Amersfoort is omgekomen. Voor hem is een monument in de kerk opgericht. Er werd daar een krans gelegd.

Twee interviews werden gehouden met Hagenaars die ontroerende herinneringen met ons deelden: mevrouw van der Laan en de heer de Bruijn.

Het geheel werd omlijst door prachtig orgelspel van Ben van Oosten en indrukwekkende muziek van het ensemble Maryanka Golovchenko, zang, Geerte de Koe, viool, Pau Sola Masafrets, cello, Cengiz Arslanpay, houtblaasinstrumenten en live electronica.

Aan het einde van de herdenking begeeft men zich naar buiten om een krans te leggen bij de gedenkplaat van de bevrijding van Den Haag op 8 mei door de Pr. Irenebrigade.

Omdat de doorschakeling naar Amsterdam vanwege de rechten uit de uitzending zijn verwijderd, vind u hier de link naar de dodenherdenking 2020.

 

Back To Top
X