skip to Main Content
door-5 ● Grote Kerk
door-8 ● Doopsgezinde Kerk
door-3 ● Straatpastoraat
door-20 ● Lutherse Kerk
door-1 ● Duitse Evangelische Gemeente
door-6 ● Lukaskerk
door-19 ● Zeemansmissie
door-10 ● Wereldhuis
door-12 ● Het Torentje
door-2 ● Jacobuskerk
door-18 ● Boeddhistisch Centrum Haaglanden
door-9 ● Duitse Katholieke Gemeente
door-23 ● Maria van Eik en Duinen Kerk
door-14 ● Bahá'í Gemeenschap
door-21 ● Brahma Kumaris
door-4 ● Remonstrantse Kerk
door-17 ● Stadhuis
door-24 ● Voedselbank
door-7 ● Oostenrijkse Ambassade
door-13 ● Kerk van Zweden
door-15 ● Tweede Kamer
door-11 ● Liberaal Joodse Gemeente
door-22 ● Ekklesia
door-16 ● Duitse Ambassade

Artwork: Milu Chen | Laura Visser

 

Welkom bij de adventskalender van de Haagse Gemeenschap van Kerken. De kalender bestaat uit 24 deuren, die door elkaar gehusseld staan. Vanaf dinsdag 1 december kunt u elke dag een nieuwe deur openen. Op 1 december gaat de deur met nummer 1 open, op 2 december gaat de deur met nummer 2 open, enzovoort. Erachter zit een verrassing, verzorgd door één van de leden van de HGK of een andere organisatie. De bijdragen gaan over engelen. Waar heeft u dit jaar een engel ontmoet?

Over de adventskalender

Het woord ‘advent’ is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent advent: God komt naar ons toe. In het christendom is advent de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de viering van de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden. De vier weken voorafgaand aan kerstmis heten daarom advent. De adventskalender is een veel gebruikte vorm om deze periode in stukjes van een dag te delen en zo intenser te beleven. Een adventskalender is dus eigenlijk een aftelkalender voor Kerstmis.

Steun de voedselbank

Op 24 december gaat in  de adventskalender de deur van de Voedselbank open. De Voedselbank helpt mensen die moeite hebben om rond te komen. Veel mensen in Den Haag kunnen niet of moeilijk in hun levensbehoefte voorzien. Dat merkt men ook bij de Voedselbank, steeds meer mensen kloppen er aan. Daarom vragen we in deze periode van Advent om aandacht voor dit werk. Kunt u iets missen om de voedselbanken in Den Haag en omgeving te helpen? Doneren kan via deze link:

 

Back To Top
X