Ga naar hoofdinhoud
[santapress]

Artwork: Milu Chen | Laura Visser

 

Welkom bij de levende adventskalender van de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK). Na het succes van de adventskalender van vorig jaar willen we in 2021 een vervolg geven aan dit initiatief. Zo leven we samen toe naar het Kerstfeest. Daarom kunt u ook dit jaar in de adventstijd elke dag de deur van een Haagse kerk of organisatie openen. Binnen hoort u een bijzonder verhaal. Het thema van de adventskalender is “engelen”. Engelen: ze doen onmisbaar werk, vaak op de achtergrond. Hun verhalen willen we laten horen.

Over de adventskalender

De kalender bestaat uit 24 deuren, die door elkaar gehusseld staan. Vanaf woensdag 1 december kunt u elke dag een nieuwe deur openen. Op 1 december gaat de deur met nummer 1 open, op 2 december gaat de deur met nummer 2 open, enzovoort. Erachter zit een verrassing, verzorgd door één van de leden van de HGK of een andere organisatie.

Met de adventskalender willen we geld inzamelen voor het Jeugdfonds Sport&Cultuur Zuid-Holland. Het Jeugdfonds helpt kinderen door het betalen van contributie voor sport of cultuur, als er thuis weinig geld is. Helpt u mee met een donatie?

Advent

Het woord ‘advent’ is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent advent: God komt naar ons toe. In het christendom is advent de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de viering van de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden. De vier weken voorafgaand aan Kerstmis heten daarom advent. De adventskalender is een veel gebruikte vorm om deze periode in stukjes van een dag te delen en zo intenser te beleven. Een adventskalender is dus eigenlijk een aftelkalender voor Kerstmis.

Back To Top