Ga naar hoofdinhoud

Zaterdag 5 oktober 2024

Eerste Haagse Groene Inspiratiepad

Den Haag is een stad met veel grijs en ook veel groen. Naast dicht bebouwde stenen wijken hebben we prachtige parken, bossen en duinen. Meer groen zou onze stad nog leefbaarder maken.

Gelukkig bruist Den Haag ook al van de inspirerende groene ideeën, activiteiten en acties. Er gebeurt veel goeds dat we niet kennen, veel groens waar Hagenaars mee in de weer zijn en dat ons moed geeft.

Op 5 oktober organiseert de Werkgroep Geloven in Groen van de Haagse Gemeenschap van Kerken een groen inspiratiepad langs een aantal mooie en heel diverse locaties.

Ga langs bij een verpakkingsvrije winkel, een repairshop, groene kerken, een moskee, een kloostertuin. Zing mee met het koor Jan en Alleman. Ga aan de slag met natuuronderhoud in het Westduinpark. Allemaal projecten gericht op vergroening, verduurzaming en recycling/consuminderen.

We starten om 11.00 uur in de Tuin van Geloven bij het stadsklooster (Westeinde 101) met een feestelijke opening.

Maak een keuze uit enkele locaties die je wilt bezoeken.

Om 15.00 uur sluiten we de dag af in de Stadsoase Spinozahof (Repelaerstraat 61)  met een uitwisseling van ervaringen en ideeën, enkele inspirerende verhalen en biologische hapjes en drankjes.

Werkgroep Geloven in Groen van de Haagse Gemeenschap van Kerken

Reacties of vragen naar: gig@oecumenedenhaag.nl

 

 

 

Back To Top