Ga naar hoofdinhoud

Keti Koti 1 juli – Geroepen om vrij te zijn

Op 1 juli 2023 is het 150/160 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de overige Nederlandse overzeese gebieden werd afgeschaft. De ketenen van tot  slaafgemaakte mensen werden verbroken: KETI KOTI. Deze gedenkwaardige gebeurtenis uit ons Nederlandse koloniale- en slavernijverleden vieren wij onder het thema: Geroepen om vrij te zijn! Dit is ook het thema voor de dialoog.

Wij nodigen u van harte uit om samen te vieren en met elkaar in dialoog te gaan. Ook kinderen zijn van harte welkom. Voor hen is er een aparte woorddienst en keti koti tafel ingericht.

In de Eucharistieviering met Mgr. Johannes Van den Hende, bisschop van Rotterdam, als hoofdcelebrant, danken wij God voor Zijn bevrijdende kracht in het verleden en heden. Met zang en gebed drukken wij ons verlangen uit naar een bevrijde en gedeelde toekomst voor ons allemaal. En met vreugde vieren wij dat wijzelf dragers zijn van deze toekomst.

Locatie:     Emmauskerk, Leyweg 930 Den Haag

Programma

12.30:        Inloop

13.00:        Eucharistieviering

14.30:        Intermezzo met traditionele                                             Ethiopische koffie ceremonie

15.00:        Muzikale inleiding keti koti dialoog

15.15:        Start keti koti dialoog met voordrach-                               ten, zang en maaltijd

18.00:        Sluiting met mogelijkheid nagesprek.

Centraal bij deze dialoog staat het delen van    ervaringen uit verleden en heden, elkaar ontmoeten         van ‘aangezicht   tot aangezicht’ en wegen vinden    naar een gedeelde toekomst.

Aanmelden via: cps@p4ev.nl of via tel. 070308 04 14

Toegang:    Gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop gewenst!

Back To Top