Ga naar hoofdinhoud

HERDENKING EINDE TWEEDE WERELDOORLOG NEDERLANDS INDIE

De Haagse Gemeenschap van Kerken organiseert in samenwerking met de Duinzichtkerkgemeente op zondag 21 augustus 2022 voor de dertiende keer een herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië. Onder het thema ‘Helen’ worden herinneringen van de eerste en de tweede generatie gedeeld, omlijst met muziek. We hebben bijzondere gasten uitgenodigd die ons kunnen laten zien welke stappen concreet gezet kunnen worden om het proces van helen te helpen.

De bijeenkomst begint om 16.30 uur in de Duinzichtkerk, van Hogenhoucklaan 89 (vanaf 16.00 is de kerk open). Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Terwijl de afgelopen jaren de herdenking geen doorgang kon vinden of beperkt door coronamaatregelen, hopen we opnieuw op een volle kerk.

We geloven ten diepste in de helende kracht van samenkomen en herinneringen delen en vertellen aan elkaar hoe deze herinneringen bij de eerste en latere generaties nog steeds sporen nalaat. Ook denken we na over onze huidige samenleving en onze opdracht tot verzoening.

Back To Top