Ga naar hoofdinhoud

Margriet Quarles van Ufford onderscheiden

Vandaag is door de burgemeester Jan van Zanen bekend gemaakt dat Z.M. de Koning onze secretaris Margriet Quarles van Ufford heeft benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

De burgemeester roemde haar inzet voor de kerk, zowel in de gemeente van deĀ  Lukaskerk waar de maaltijden voor de buurt genoemd werden, als voor de Protestantse Gemeente en het kerkasiel in Buurt en Kerkhuis Bethel werden genoemd. Ook werd haar inzet voor de Haagse Gemeenschap van Kerken vermeld en haar inzet voor de wandelvereniging Magnus in Groesbeek in relatie tot haar passie voor de vierdaagse van Nijmegen. De burgemeester vertelde dat Margriet dit alles doet vanuit een persoonlijke overtuiging en motivatie.

Met een delegatie van haar familie, leden van de Lukaskerk en de Protestantse Gemeente Den Haag was ik er getuige van dat haar de versierselen werden opgespeld in Diligentia.

Mede namens de bestuursleden en alle leden en waarnemers van de Haagse Gemeenschap van Kerken feliciteer ik haar van harte en bedank ik haar voor haar niet aflatende inzet voor de oecumene in Den Haag.

Ad van der Helm, voorzitter

Back To Top