Ga naar hoofdinhoud

Uitnodiging Den Haag Herdenkt op 4 mei in de Grote Kerk

Ook de stad Den Haag is zwaar getroffen in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij heeft ieder stadsdeel zijn eigen geschiedenis. Om elkaars verhalen te leren kennen en om deze verhalen nooit te vergeten, organiseert de Grote Kerk ook dit jaar een stadsbrede dodenherdenking. Iedere Hagenaar is op 4 mei uitgenodigd voor ‘Den Haag Herdenkt’ in de Grote Kerk.

 

 

Den Haag Herdenkt
Den Haag Herdenkt sluit zich aan bij het landelijke thema voor 4 en 5 mei: Leven met Oorlog. Tijdens Den Haag Herdenkt wordt de onderlinge verbondenheid vergroot doordat scholieren in gesprek gaan met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, maar ook doordat inwoners van Den Haag met elkaar in gesprek gaan over herdenken. Binnen het programma van Den Haag Herdenkt is tevens aandacht voor de mensen in Oekraïne voor wie het thema ‘Leven met Oorlog’ helaas aan de orde van de dag is.

Programma Den Haag Herdenkt
De deuren van de Grote Kerk staan op donderdag 4 mei vanaf 17.30 uur open voor iedere Hagenaar. Het programma van Den Haag Herdenkt start om 18.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst organiseert ‘Dialoog in Den Haag’ van 15.00 – 17.30 uur een bijeenkomst rondom het thema ‘Leven met Oorlog’.

Het programma van Den Haag Herdenkt ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:
– Woord door Wethouder Saskia Bruines
– Inspirerend verhaal door Rabbijn Abraham Soetendorp
– Impressie van interview met Piet Spaans, ‘chroniqueur van Scheveningen’, die de Tweede Wereldoorlog
bewust heeft meegemaakt.
– Voordracht gedicht door scholier van het Sorghvliet Gymnasium
– Muzikale voordracht op piano door scholier Segbroek College
– Afsluitend vredesritueel door mensen vanuit verschillende levensbeschouwingen en religies De avond wordt omlijst door muziek van Shura Lipovsky en het Oeral Kozakkenkoor.
Na de herdenkingsbijeenkomst zijn de bezoekers van harte uitgenodigd voor de kranslegging en twee minuten stilte op het Carnegieplein.

Aanmelden voor de dialoog en de herdenkingsbijeenkomst kan door een mail te sturen aan: kantoor@grote-kerk.nl

 

Back To Top